28 Ekim 2010 Perşembe

GÜNDE NE KADAR NARSİST / LİK ALMALIYIZ?

Yıpranma yavrum geçecek...


Öncelikle narsist/lik nedir?

Kelime anlamına ve kullanımına baktığımızda kendini çok seven, kendini beğenmiş, yaptığı şeylerin herkesten daha iyi, daha güzel ve doğru olduğuna inanan, kişisel bir özellik. Tanımına baktığımda fazlada fena değil dedim. NE VAR KİI GÜNDE İKİ KAŞIK ALSAK? Hem kendini sevmeyen adam başkasını sevemez diye naralar çekilmiyor mu, her yerde! Demek ki sadece iki kaşık, fazlası yok ha. Sonra ego şişti, ben gökyüzü mertebesine kayıyorum, uçtum uçacam duymak istemiyorum. Alın reçeteyi dozunda uygulayın.

Kelimenin tarihine baktığımda da mitolojik bir hikâyeye rastladım. Narkisoss isminde güzel mi güzel bir kadın varmış. Hatta Nergis çiçeğinin adı da buradan geliyormuş falan. Kadın güzelmiş ve bununda farkındaymış ama biraz fazla cana. Dedim ya sadece iki kaşık! O kaşıkları abartmış tabi, her gün reçel misali yutmaya başlamış. Bundan dolayı ayna ayna diye, hep karşısında oyalanır olmuş. Bir gün ırmak kenarında gezerken, güzelliğine bakma ihtiyacı duymuş ve nehire yaklaşmış. Kendine bakmış, bakmış doyamamış. Bir daha bakmış, Bir daha bakmış… Derken nehrin üzerine iyice yönelmiş ve PIT diye düşmüş. Fazla ses çıkarmamış. Akıntıda onu alıp, güzelliğin merkezine doğru götürmüş… (Reklamlarda olur ya) Sonrası o merkez bulunamamış tabi. Oda oralarda, nebilim oyalanıp gitmiştir işte ;)

AŞIKSIN, AŞIKSIN, sen AŞIKSIN arkadaş ama, ama, ama KENDİNE….

Sevelim, sevilelim ama KAŞIĞI UNUTMAYALIM!

Kendimize de değil, mümkünde başka birine âşık olalım. Kendimize de reçeteyi uygulayalım. Hiç almasak ta olmaz! o zaman hem özelliklerimizin farkına varamayacağımız gibi, aynı zamanda iç güven denen, cesareti tetikleyen o duygu yumağından da sökemeyiz.

Ölçülü Narsistli Günler Geçirmeniz Dileğiyle…


22 Ekim 2010 Cuma

Kimdir bu POLYANNA yahu?


Az önce ekmek arasını, acıkan midemin vahşi ağzına doğru itelerken damaklarımda ekmeğin bayat olduğuna dair sevimsiz tat geldi. Arkadaşımla yapılan paylaşımdan sonra bayat ekmeğin aslında daha sağlıklı ve lezzetli olduğuna karar verdik. Kısacası Polyannacılık yapıverdik. Tabi ondan sonrada kimdi bu Polyanna ya? Diye bir soru lambası beynimizde ışıldayıverdi. Tamam, belki terim olarak bildiğimiz ve anlamını sık kullandığımız bir şey! Fakat nereden geliyor? Nereye gidiyor?


Polyanna aslında bir romanın başkahramanı. 
ELENOR.H.PORTER’ın yarattığı bu kahraman her şeye pozitif yani olumlu tarafından bakarak işleri yoluna sokuyor. Ya da yaşamını kolaylaştırmaya çalışıyor diyelim.
Koltuk değneklerine bile ihtiyacı olduğunda yaşama sevincini kaybetmemiş olan kahraman; sevginin ve olumlu düşünmenin kibir, gurur ve diğer kötü olan her şeyi yeneceğini ispatlamıştır.

Bazen çok kısa da olsa umutsuzluğa kapıldığı olmuştur. Fakat genelde hayatın iyi yönlerini görmeye çalışarak mutlu olunacağını bize öğreten ilk kahramandır.
Nereden geldiğini böylece öğrenmiş bulunuyoruz. Bazen şu yaşam diye bahsedilen ve içinde olup kavramayı unuttuğumuz ve hızla ilerlediğimiz merdivenlerde birazda Polyannacılık oynamak gerekiyor, sanırım ; )

Konuya yönelikte güzel bir videoyu sizlerle paylaşıyorum. İsmi Nick Vujicic, iki kolu da olmayan sadece iki parmağı olan sağ ayağı olan kişinin başarılı bir öyküsü.


mutluyum yaşamayı seviyorum nick vujicic | izlesene.com

20 Ekim 2010 Çarşamba

BEYAZ ZENCİLER -Ingvar Ambjörnsen"

Beyaz Zenciler uyku tulumları, sırt çantaları ve bira kasalarıyla Çingene hayatı yaşayan dumancılar, beyazcılar, asitçilerdir... 


Beyaz Zenciler şairdir, çılgındır, düş kurmayı ve küfretmeyi severler: Onları en iyi polisler tanır!.. Beyaz Zenciler, mahûm edildiğimiz rezil, yoz televizyon dizilerine benzeyen hayatlardan; eğitim, kariyer, başarı ve benzeri cüce düşüncelerden nefret ederler... 


Beyaz Zenciler sevgi edebiyatı yapmazlar, severler: Bütün enerjilerini kendilerini garantiye almak için harcayanları hiçbir zaman anlayamayacağı kadar çok severler... Beyaz Zenciler gerçekten 'düzen karşıtı'dırlar, tüm ideallere ve ideolojilere karşı ihanet içindedirler. Onlar toplum dışına atılmamışlardır, orada, 'imkânsızın kıyısında öfkeli ve eğri bir hayat' yaşamayı seçmişlerdir... "

15 Ekim 2010 Cuma

COCA COLA'nın moda ELİ




"Coca Cola bu kez bir İtalyan efsanesi olan Gianfranco Ferre'nin yarattığı şık ve eğlenceli şişe tasarımları ile karşımıza çıkıyor. Sınırlı sayıda üretilen Ferre'nin dört ayrı şişe tasarımı, gelecek hafta içerisinde Coca Cola tarafından piyasaya sürülecek."




"Travie McCoy - Billionaire" I wanna be a billionaire so fricking bad


Travie McCoy Billionaire
Yükleyen Newest42. - Öne çıkan müzik videolarını izleyin.



Oh every time I close my eyes

I see my name in shining lights
A different city every night oh
I swear the world better prepare
For when I’m a billionaire

14 Ekim 2010 Perşembe

YENİ SAYIMIZLA KARŞINIZDAYIZ; "VİCCO AKTÜEL"


1980 yılında  Sportek çatısı altında kurulan Vicco hızla gelişimini sürdürüyor. 02-14 yaş arası çocuk ayakkabıları üreten firma hem sevenlerinin okuyabileceği hemde çocuk, eğlence, ilginç haber... vs. sevenlerin ilgiyle takip edeceği bir yayın çıkardı. Oluşturulan sayısı sizlerle paylaşıyorum. Keyifli okumalar.



12 Ekim 2010 Salı

YARATICI REKLAMLAR


Made In Chıne

Keskinliğin İspatı


Gerçekten yaratıcı







GENİŞ AÇI / farklı kutuplar

Süpürgenin çekim gücü

Lastiklerin yol tutuşu

Köpeğinizden pireleri uzak tutun

Sigara körlüğe neden olur