22 Ekim 2010 Cuma

Kimdir bu POLYANNA yahu?


Az önce ekmek arasını, acıkan midemin vahşi ağzına doğru itelerken damaklarımda ekmeğin bayat olduğuna dair sevimsiz tat geldi. Arkadaşımla yapılan paylaşımdan sonra bayat ekmeğin aslında daha sağlıklı ve lezzetli olduğuna karar verdik. Kısacası Polyannacılık yapıverdik. Tabi ondan sonrada kimdi bu Polyanna ya? Diye bir soru lambası beynimizde ışıldayıverdi. Tamam, belki terim olarak bildiğimiz ve anlamını sık kullandığımız bir şey! Fakat nereden geliyor? Nereye gidiyor?


Polyanna aslında bir romanın başkahramanı. 
ELENOR.H.PORTER’ın yarattığı bu kahraman her şeye pozitif yani olumlu tarafından bakarak işleri yoluna sokuyor. Ya da yaşamını kolaylaştırmaya çalışıyor diyelim.
Koltuk değneklerine bile ihtiyacı olduğunda yaşama sevincini kaybetmemiş olan kahraman; sevginin ve olumlu düşünmenin kibir, gurur ve diğer kötü olan her şeyi yeneceğini ispatlamıştır.

Bazen çok kısa da olsa umutsuzluğa kapıldığı olmuştur. Fakat genelde hayatın iyi yönlerini görmeye çalışarak mutlu olunacağını bize öğreten ilk kahramandır.
Nereden geldiğini böylece öğrenmiş bulunuyoruz. Bazen şu yaşam diye bahsedilen ve içinde olup kavramayı unuttuğumuz ve hızla ilerlediğimiz merdivenlerde birazda Polyannacılık oynamak gerekiyor, sanırım ; )

Konuya yönelikte güzel bir videoyu sizlerle paylaşıyorum. İsmi Nick Vujicic, iki kolu da olmayan sadece iki parmağı olan sağ ayağı olan kişinin başarılı bir öyküsü.


mutluyum yaşamayı seviyorum nick vujicic | izlesene.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder