16 Eylül 2010 Perşembe

FATMAGÜL’ÜN SUÇU NE?


Dizinin konusu açılıp ta fragmanlar dönmeye başlayınca, bu soruya herkesin bir yorumu oldu. Çoğu da Beren Saat’in Aşk-ı Memnu’da ki Bihter rolüne yönelikti.

“Suçu: Behlül’ün sevgilisi olması, Adnan’ı aldatması” vs şeklinde

1986’da sinema uyarlanan dizi de başrol oyuncusu olarak Hülya Avşar, Aytaş Harman başroldeydi. Şimdi ise Hülya Avşar’ın yerine Beren Saat, Aytaş Arman’ın yerine de Engin Akyürek alıyor. Nişanlısını Fırat Çelik ve 3 zengin genci de Buğra Gülsoy, Engin Öztürk, Kaan Taşaner oynuyor.

Dizinin konusunun nasıl ilerleyeceğini bilmesek te, genel hatlarını kapsayacağı muhakkak.

Konu: Fatmagül genç bir kasabalı kızdır. Sevgilisi Mustafa ile evleneceği günü bekler. Fakat bir gün 3 ü zengin olmak üzere 4 çocuğun tecavüzüne uğrar ve Mustafa bu olay sonunda Fatmagül’ü yalnız bırakır. Hapse düşen çocuklardan fakir çocuk olayı üstlenmek zorunda kalır. Evlenirler.”

Başlangıcı bu şekilde oluştuğu dizi çeşitli olaylarla ilerliyor…
Baştan zengin fakir çocuk ilişkisi konularak, tam Türk insanının yıllardır izlediği ama vazgeçemediği konuya değinilmiş. Bu kısmı ile ilk başta dikkat çekeceği kesin. Anlaşıldığı kadarıyla da atraksiyon da çok!

Bir yönden de tecavüz gerçeğine ve insanların yaşamlarına etkisi üzerinde dikkat çekici olabilir. Geçen yıllarda yaşanan olaylar içerisinde tecavüzcü ile uğrayanın aynı araç ile mahkeme salonlarına götürülmesi vardı.  Daha sonra kamuoyu sayesinde bu konuya dikkat çekildi ve düzeltme çalışmaları yapıldı.

İyi seyirler herkese…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder