28 Ekim 2010 Perşembe

GÜNDE NE KADAR NARSİST / LİK ALMALIYIZ?

Yıpranma yavrum geçecek...


Öncelikle narsist/lik nedir?

Kelime anlamına ve kullanımına baktığımızda kendini çok seven, kendini beğenmiş, yaptığı şeylerin herkesten daha iyi, daha güzel ve doğru olduğuna inanan, kişisel bir özellik. Tanımına baktığımda fazlada fena değil dedim. NE VAR KİI GÜNDE İKİ KAŞIK ALSAK? Hem kendini sevmeyen adam başkasını sevemez diye naralar çekilmiyor mu, her yerde! Demek ki sadece iki kaşık, fazlası yok ha. Sonra ego şişti, ben gökyüzü mertebesine kayıyorum, uçtum uçacam duymak istemiyorum. Alın reçeteyi dozunda uygulayın.

Kelimenin tarihine baktığımda da mitolojik bir hikâyeye rastladım. Narkisoss isminde güzel mi güzel bir kadın varmış. Hatta Nergis çiçeğinin adı da buradan geliyormuş falan. Kadın güzelmiş ve bununda farkındaymış ama biraz fazla cana. Dedim ya sadece iki kaşık! O kaşıkları abartmış tabi, her gün reçel misali yutmaya başlamış. Bundan dolayı ayna ayna diye, hep karşısında oyalanır olmuş. Bir gün ırmak kenarında gezerken, güzelliğine bakma ihtiyacı duymuş ve nehire yaklaşmış. Kendine bakmış, bakmış doyamamış. Bir daha bakmış, Bir daha bakmış… Derken nehrin üzerine iyice yönelmiş ve PIT diye düşmüş. Fazla ses çıkarmamış. Akıntıda onu alıp, güzelliğin merkezine doğru götürmüş… (Reklamlarda olur ya) Sonrası o merkez bulunamamış tabi. Oda oralarda, nebilim oyalanıp gitmiştir işte ;)

AŞIKSIN, AŞIKSIN, sen AŞIKSIN arkadaş ama, ama, ama KENDİNE….

Sevelim, sevilelim ama KAŞIĞI UNUTMAYALIM!

Kendimize de değil, mümkünde başka birine âşık olalım. Kendimize de reçeteyi uygulayalım. Hiç almasak ta olmaz! o zaman hem özelliklerimizin farkına varamayacağımız gibi, aynı zamanda iç güven denen, cesareti tetikleyen o duygu yumağından da sökemeyiz.

Ölçülü Narsistli Günler Geçirmeniz Dileğiyle…


4 yorum:

  1. bnm egolarım zaten şişkin :) birde bir kaşık narsis aldımmı !!! ne olurum düşünemiyorum odenli yani :))

    YanıtlaSil
  2. adım çıkmadı yorumda :(
    ben onur

    YanıtlaSil
  3. o egoyu sıfırdan sayıp sadece 2 kaşık alacaksın Onurcum... Yoksa cidden işimiz zor:)) Amaç burada genel dengeyi sağlamak :P

    YanıtlaSil
  4. çok beğendim :D:D

    YanıtlaSil